Részecskeszűrő felújítás

A részecskeszűrő javítása irdatlanul drága kiadás. Nagyon mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni

Egy minőségi részecskeszűrő a káros anyagok 90 %-át képes magába ejteni. A részecskeszűrő szerepe az, hogy akadályozza az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabadon távozását. Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel autók részecskeszűrővel szereltek.

Gondoljunk a részecskeszűrő hibájára, ha a jármű üzemanyag fogyasztása növekedett míg a teljesítménye jócskán lecsökkent. Ha a részecskeszűrő check lámpája kigyullad, ne essünk pánikba. Autózzunk ki az autópályára és pörgessük meg az autót. Ha azonban ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki az új részecskeszűrő árának töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt.

A részecskeszűrő gondja leginkább 160 ezer kilométer körül mutatkozik meg. Ez nagyrészt a személygépjármű használatbavételétől függő. Akik kimondottan rövid utakon használják, korábban találkoznak a bonyodalommal. A részecskeszűrő regenerálja magát. Ám ehhez magasabb fordulatszámon kell vezetni hosszabb ideig. A regenerálódás folyamata elkezdődik, a részecskeszűrőben meglévő szennyeződés elég. Javaslatok a Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-10-03 12:29