Angyali mesekönyv, amit szeretnek a kicsik

A felnövekvő ifjoncnak tetemes szüksége van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a puritán humán összefüggéseket, szimpatizáljon a bajnokokkal

A mesekönyvben lévő vitézek karakterébe bújva éli meg a veszélyt, a megmenekülést, az mókát a búslakodást, harcol az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. Cikkek a Meséld mesekönyv weboldalon. Az aprókban így rögzülnek az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak szórakoztató, hanem meghatározó részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik a személyiség fejlődését.

A mesekönyv üzenetét legalább olyan remekül lehet illusztrálni, akár megalkotni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó lelki adottságok kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival. A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, bonyolult és életszerű figurák segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan könnyen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli karakterek példáján.

Forrás: meseld.hu, 2018-06-10 20:21