Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő cseréje rettentően drága költség. Rettentően mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy tisztítani kell. Előbbi irdatlanul borsos költségű, míg utóbbi pénztárcabarát trükk. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon olvasható adat. Régi gépjármű megvásárlása előtt sajnos nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon sok esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még az ellenőrző lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szerelés nélkül.

Ha a részecskeszűrő lámpája felvillan, ne essünk pánikba. Autózzunk ki az autópályára és pörgessük fel a tempót. Ha azonban ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kipucolja a részecskeszűrőt. Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a jármű fogyasztása nőtt mialatt a teljesítménye igen csökkent.

A részecskeszűrő feladata az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló részecskék szabadon távozását. Egy szuper részecskeszűrő a káros anyagok kilencven %-át képes csapdába fogni. Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel személygépjárművek részecskeszűrővel vannak szerelve.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-08-03 11:18