Üzemanyagárak változása

Az üzemanyagok árai kulcsszerepet játszik a gépkocsi tulajdonosok hétköznapi életében, rengetegen - valószínűleg kényszerűségből - a tankolást időzítve végzik.

Ezokból hasznos tudni, hogy miként mozdul el, módosult, mennyi ma a benzinár és várható-e növelés? Weboldalunkon információ található az jelenlegi, átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: (95-ös benzin ára és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, és benzinár változása a közelmúltban, és az elmúlt évek során Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) által - többnyire szerdán és pénteken - közreadott adatok alapján. A korábbi időszak árváltozásairól diagram nyújt beszédes képet.

A hazai üzemanyagárak alakulását többek között 2 tényező befolyásolja: a kőolaj világpiaci árának változása és a forint-dollár árfolyamának viszonya. E 2 tényező grafikonon történő megjelenítése lehetővé teszi a közeljövőben bekövetkező árváltozás jellegének megbecslését.

A töltőállomásokról szóló gyűjtemény segítségével megtudható hogy legutóbb a többi autózóhoz - valamint a "hivatalos" magyarországi középértékhez - viszonyítva milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat vásárolni.

Ha van megjegyzésed az üzemanyagárakról, a hozzájuk csapott közterhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy szabad fórumot használva egyszerűen megoszthatod a többi olvasóval, vagy reagálhatsz a meglévő beírásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2018-12-31 12:13