Üzemanyagárak változása

Az üzemanyagár központi szerepet kap a gépkocsi tulajdonosok életében, rengetegen - leginkább kényszerből - a hírek alapján tankolnak.

Ennek okán pénztárcakímélő ismerni, hogy miként mozdul el, mozdult el, mennyi a mai napon a benzinár és bekövetkezik-e áremelés? Oldalunkon információ látható az érvényben lévő, átlagos literenkénti üzemanyagárakról: benzinár és gázolaj ár. Megfigyelhető a gázolaj-, valamint benzinár változása a közelmúltban, és az eddigi évek során Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) által - többnyire szerdai és pénteki napokon - publikált adatokat felhasználva. A korábbi évek árváltozásairól grafika ad beszédes képet.

A magyar gázolaj- és benzinárak változását többek között két tényező alakítja: az olaj világpiaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának viszonya. E két összetevő grafikonon történő megjelenítése biztosítja a legközelebb bekövetkező árváltozás irányának megjóslását.

Az üzemanyag töltőállomásokról szóló összeállítás által kideríthető hogy legutóbb a többi autóshoz - valamint a "hivatalos" hazai középértékhez - képest milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy dízelt vásárolni.

Egyre inkább többe kerül, mégis egyre több fogy belőlük? Annak dacára, hogy évről évre megy fel az üzemanyagár, egyre inkább több autó van az Magyarország útjain és egyre inkább több üzemanyag fogy a töltőállomásokon.
A fogyasztás háromhónapos alakulásáról a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai alapján előálló diagram mond beszédes képet.

Amennyiben van megjegyzésed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötött terhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyitott fórumot használva gyorsan megoszthatod másokkal, vagy reagálhatsz a meglévő gondolatokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2018-12-31 12:13