Részecskeszűrő csere

Féktárcsa ár - Gondolhatunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépkocsi üzemanyag fogyasztása nőtt miközben a teljesítménye igencsak csökkent

Elektromos ablakemelő Szűrőrészecske: A részecskeszűrő gondja nagy általánosságban 160 ezer km körül bukkan elő. Ez nagyrészt a jármű használatbavételétől függő. Ötletek a Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon. Akik kiváltképpen városban használják, gyorsabban szembesülnek a nehézséggel. A részecskeszűrő regenerálja önmagát. Viszont ehhez nagyobb fordulatszámon kell haladni huzamosabb ideig. A regenerálódás folyamata elkezdődik, a részecskeszűrőben lévő korom elég.

A részecskeszűrő funkciója az, hogy megakadályozza a környezetroncsoló részecskék szabadon távozását. Tengernyien nem tudják tudják, hogy a dízel gépjárművek részecskeszűrővel vannak felszerelve. Egy kifogástalan részecskeszűrő a káros anyagok 90 %-át képes magába fogni.

A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy kitisztíttatni kell. Előbbi rettentően drága költségű, amíg utóbbi pénztárcabarát trükk. Régi kocsi vétele előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnos számos esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg leszerelés nélkül.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-11-15 21:39