Tájképek - Imádni való mesekönyv, amit szeretnek a gyerekek

A felnövekvő kölyöknek óriási szüksége van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a hétköznapi emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel és felismerje a rosszakat

Szórólap készítés - A mesekönyv fejezeteiből ki lehet ragadni részleteket, amiket aztán illusztrációként, vagy faliképként a gyerek viszontláthat. Ily módon a szeretett mesebeli mintaképét, vagy mesebeli helyét mindig láthatja. A mesekönyv érzékeltetése aszerint készülnek munkahelyünkön, hogy a szülő a kiválasztott históriákból azt a részt elküldi nekünk, amelyet akar a gyerekszobában látni rajzként. Arra is van mód, hogy sok fabulából egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a baba igényeinek megfelelően.

A népmesék az egzisztenciális bonyodalmakat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a mondanivaló lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden állapotot leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben csekély az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Tippek a Meséld mesekönyv weblapon. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell.

Forrás: meseld.hu, 2019-12-01 10:48